PRETIOSUL ULEI DE MIGDALE DULCI

Uleiul de migdale este obtinut din fructele copacului de migdal (Prunus amigdalus dulcis), care este originar din Asia si nordul Africii, in prezent fiind raspandit pe toate continentele.
Almonds1[1]
Este un activ cosmetic remarcabil folosit pentru ingrijirea pielii inca din antichitate (aproximativ din anul 2000 inainte de Christos), fiind si astazi apreciat datorita proprietatilor sale.

Numeroase studii au avut ca obiect uleiul de migdale de-alungul timpului, observandu-se multiple beneficii aduse pielii de catre acest ulei pretios.

Potrivit unuia dintre ele, publicat in Jurnalul Complementary Therapies in Clinical Practice, uleiul de migdale dulci are proprietati emoliente si ajuta pielea sa-si pastreze supletea si textura fina, oferind un aspect sanatos.

Nut-oil[1].jpg

Acest lucru se datoareaza continutului mare de principii active, esentiale functionarii normale a pielii, precum: acizi grasi nesaturati (omega 6, omega 9), acizi grasi saturati (acid palmitic, acid stearic, acid linoleic), antioxidanti (vitamin A, complex B, vitamin E), fitosteroli sau minerale.

Un alt studiu facut in anul 2010 demonstreaza ca uleiul de migdale, datorita continutului sau mare de acid linoleic, contribuie semnificativ la reducerea pierderii de apa transepidermic, rezultand o mai buna retentie de apa, ceea ce reprezinta cheia mentinerii unei pieli sanatoase.

happy summer

 

In 2007 in India, la Universitatea Hamdard, departamentul farmaceutic, a fost observata proprietatea uleiului de migdale de a preveni daunele facute de radiatiile UV, precum si incetinirea efectelor provocate de expunerea la soare.

In concluzie uleiul de migdale este un redutabil emolient, reduce peirderea de apa transepidermic, previne daunele facute de expunerea la radiatii UV, inhiba dezvoltarea bacteriilor.

Potrivit pentru pielea uscata, mixta si sensibila

Actiune: reduce pierderea de apa de la nivelul pielii, emolient, nutritiv, anti-age, antiacneic
cropped-sigla-nuca-portret1-e1540458198339.png
Formulele NUCA ORGANIC pentru hidratare si protectie contin ulei de migdale dulci, organic, presat la rece, ceea ce le confera toate proprietatile  acestuia nealterate.

http://www.nucaorganic.ro/produse/pentru-fata/balsam-hidratant-pentru-buze-6g

http://www.nucaorganic.ro/produse/sensibil/crema-protectoare-50ml

http://www.nucaorganic.ro/produse/pentru-fata/crema-hidratanta-si-nutritiva-pentru-fata-50ml

http://www.nucaorganic.ro/produse/pentru-corp/crema-hidratanta-pentru-corp-200ml