UNTUL DE SHEA

Untul de shea este obtinut din nucile arborelui de Shea (Vitellaria paradoxa), arbore ce creste pe platoul savanei africane.

her-3[1]
El este un activ cosmetic remarcabil datorita continutului bogat in antioxidanti (fitosteroli, polifenoli) si acizi grasi esentiali.

Concentratia de substante active este in stransa legatura cu modul de procesare a nucilor.  Adica daca untul se obtine prin presare mecanica, la rece, acesta va avea un nivel maxim de principii active, insa daca va fi procesat la cald sau prin procedee chimice concentratia acestora va scadea semnificativ.

thF659JG6S

Numeroase studii au demonstrat calitatile emoliente, nutritive si hidratante ale untului de shea.
Conform unora dintre ele s-a observat ca untul de shea are efecte benefice nutritive asupra pielii (Studiu AAK Sweden 2009), dar si ca reduce cu pana la 45% inflamatia (Studiu Toshihiro Akihisa 2010, Journal of Oleo Science).

th7ILFXFS3Avand proprietati antiinflamatorii naturale, untul de shea vindeca si cicatrizeaza rani sau arsuri minore, actionand in acelasi timp cu un efect calmant datorita continutului de alcooli si steroli.
Totodata datorita prezentei alantoinei in compozitia untului, el are un efect reparator asupra pielii care sufera din cauza frigului.
Deasemenea untul de shea este un veritabil antirid natural datorita continutului de kariten, ce stimuleaza celulele de la suprafata pielii sa produca mai multa elastina si colagen, dar si datorita aportului de acizi grasi vitali, care cresc rezistenta membranei celulare.

Potrivit indeosebi pentru pielea uscata, non-comedogenic.
Actiune: emolienta, antiinflamatoare, cicatrizanta, imbunatateste elasticitatea pielii.
cropped-sigla-nuca-portret1-e1540458198339.png

In cosmeticele pentru ingrijire NUCA ORGANIC folosim unt de Shea care este presat la rece si provenit din culturi ecologice pentru a pastra toate calitatile pe care ni le poate oferi acest unt.

http://www.nucaorganic.ro/produse/sensibil/crema-protectoare-50ml

http://www.nucaorganic.ro/produse/pentru-fata/balsam-hidratant-pentru-buze-6g