ULEIUL DE JOJOBA

Uleiul de jojoba este obtinut din semintele arborelui de jojoba, Simmondsia chinensis, ce creste in cele mai aride zone ale planetei, in special in America Centrala si de Sud.

7097Simmondsia-chinensis,-Jojoba700x465[1]

Desi este numit ulei el este de fapt o ceara lichida, o combinatie de esteri nesaturati, care a fost folosita de-a lungul timpului in medicina traditionala a nativilor americani pentru a trata diferite afectiuni ale pielii.

Acesti esteri se gasesc in cantitati mari in semintele arborelui cat si pe suprafata frunzelor, fiind utilizati de catre planta pentru a impiedica pierderile excesive de apa, care ar putea sa apara datorita conditiilor extreme de mediu.

10-benefits-of-Jojoba-Oil-for-Face[1]

 

Structura chimica a cerii de jojoba este foarte asemanatoare cu cea a sebumului uman, amandoua fiind folosite cu acelasi scop de catre organismul care le produce: scopul de a limita pierderile de apa, prin formarea unei barieri externe.

Datorita acestei asemanari, uleiul de jojoba este foarte bine tolerat si absorbit de piele, potrivit tuturor tipurilor de ten, inclusiv pentru cele acneice.

In 2005 un studiu publicat in Pharmacology Research demonstreaza ca, atunci cand  este aplicat pe piele, uleiul de jojoba scade semnificativ marker-ii inflamatorii. Adica reduce inflamatia de la nivelul pielii, inflamatie ce sustine aparitia diferitelor afectiuni precum acneea si eczema.

service-patch-testing[1]

 

Jojoba contine multe componente active pretioase precum acizi grasi esentiali (omega 9, acid feluric, acid oleic, acid linoleic, acid erucic), Vitamina E si steroli, care aduc beneficii multiple pentru sanatatea pielii.

Aceste active, pe langa capacitatea antiinflamatoare, au proprietati antioxidante, emoliente, hidratante, de reglare a productiei de sebum si regeneratoare dovedite, ce ofera frumusete si prospetime pielii.

 

Potrivit tuturor tipurilor de piele.

Actiune: reface bariera naturala a pielii, hidrateaza, are efect emolient, reduce efectele nocive ale expunerii la radiatii UV, regleaza productia de sebuum.

cropped-sigla-nuca-portret1-e1540458198339.png

Nuca Organic foloseste in formularile sale ulei de jojoba presat la rece, provenit din culturi ecologice, bogat in principii active nealterate termic sau chimic.

http://www.nucaorganic.ro/

http://www.nucaorganic.ro/produse/pentru-fata/gel-de-curatare-delicata-pentru-fata-100ml

http://www.nucaorganic.ro/produse/pentru-corp/gel-de-curatare-delicata-pentru-corp-200ml

http://www.nucaorganic.ro/produse/pentru-fata/crema-hidratanta-si-nutritiva-pentru-fata-50ml

http://www.nucaorganic.ro/produse/sensibil/crema-protectoare-50ml