NUCA ORGANIC ingrediente de la A la Z

 

droppers_leaf2-1024x575_2[1]

Fiecare produs Nuca Organic pe care il cream este o formula complexa plina de ingrediente concentrate in principii active, pentru a oferi eficienta maxima. Fara nici un strop artificial!

Ingredientele folosite in formularea retetelor au fost atent alese dupa multi ani de cercetari , deoarece am urmarit sa imbinam proprietatile fiecaruia incat sa obtinem produse de ingrijire care sa respecte fiziologia pielii si sa mentina echilibrul acesteia.

Pentru a oferi produselor substante active de o calitate superioara am ales uleiurile presate la rece, obtinute din culturi ecologice, pentru a-si pastra toate proprietatile nutritive.
In timp ce extractele, vitaminele si antioxidantii din compozitii au puritate inalta, cu o concentratie mare de principii active, ceea ce ofera o actiune mai intensa.

 

A

Acid hialuronic

Produs obtinut biotehnologic din surse vegetale prin procese de fermentatie. Acidul hialuronic are capacitatea de a atrage si retine o cantitate mare de apa, aceasta capacitate, printre altele, confera volum si elasticitate pielii.

 

B

Bisabolol natural

Este un component important al uleiului esential de musetel , recunoscut pentru proprietatile sale multiple ca reparator si calmant al pielii, cicatrizant, antibacterian si antiinflamator. Foarte util in aplicatii pentru îngrijirea pielii sensibile, iritate sau deteriorate.

 

C

Ceara de albine

Este un ingredient universal folosit pentru prepararea de creme bogate si protectoare, balsamuri sau rujuri. Confera consistenta si stabilitate.  Are efect calmant si ajuta pielea sa-si mentina hidratarea. Are si rol de bariera de protectie, formand un strat fin pe piele. Ceara folosita in produsele Nuca Organic provine de la producatori locali, este nefiltrata si astfel isi pastreaza toate proprietatile benefice.

Ceara de carnauba

Ceara de Carnauba este o ceara naturala obtinuta din frunzele palmierului Copernica Cerifera, nativ în Brazilia. Ca ingredient inclus în compozitii cosmetice, cum ar fi balsamurile, deodorantele sau unele creme, are rol de bariera de protectie, formand o pelicula fina pe piele, destul de rezistenta la apa în functie de dozaj.

Cetearyl alcohol

Este un alcool gras, derivat 100% vegetal, care este folosit pentru a obtine texturi agreabile, non-grase, emoliente, sporind confortul si senzatia pe piele a cremelor, dar si stabilizand in acelasi timp formula.

Coco glucoside

Este un agent de curatare delicat, de origine 100% naturala, obtinut din nuca de cocos, recomandat in produsele destinate pielii sensibile si fragile.

Coco caprylate

Este o alternativa naturala a siliconului cosmetic, obtinut din nuca de cocos, ce promoveaza o hidratare superioara pentru piele. Are o compatibilitate remarcabila cu pielea, nu lasa senzatie grasa la aplicare si ofera stabilitate produselor cosmetice.

 

E

Extract de ceai verde

Este un ingredient regenerator recunoscut ce previne aparitia semnelor de imbatranire a pielii, este un exceptional activ antioxidant, antiinflamator, antiradicalar, cu efect de imbunatatire a fermitatii pielii.

Extract de galbenele

Extractul de galbenele este benefic pentru pielea deteriorata, expusa la soare sau afectata de factorii de mediu. Este foarte bogat in fitosteroli si principii active cu efect antiinflamator, cicatrizant, fotoprotector si de stimulare a sintezei colagenului în piele.

Extract CO2 de rozmarin

Are efect antiinflamator si antimicrobian si astfel aduce beneficii pielii problematice. Este un antioxidant potent si concentrat ce protejeaza compozitiile cosmeticele impotriva rancezirii.

 

G

Glicerina vegetala

Este un agent umectant, 100% de origine naturala, care are capacitatea de a atrage si de a retine apa la nivelul pielii. In mod particular, glicerina, este substantiva pentru piele, asta insemna ca dupa o spalare nu iese de pe suprafata pielii fiind astfel utila si in produsele de igiena.

Glyceryl stearate

Este o substanta care se gaseste in mod natural in corpul uman, insa poate fi obtinuta din surse naturale, precum soia sau palmierul. Formeaza o bariera pe suprafata pielii care reduce piederile de apa trans-epidermice, reduce senzatia de gras a uleiurilor din formule si totodata confera stabilitate emulsiei (crema).

Glyceryl oleate

Este un agent hidratant natural, obtinut din uleiul de floarea soarelui, care este folosit in produsele cosmetice de curate pentru rolul sau emolient, emulsifiant si stabilizator.

Guma xanthan

Este un aditiv 100% natural, obtinut prin biofermentatia zaharurilor din porumb de catre bacteria Xanthomonas campestris. Este folosit ca agent de ingrosare, emulsifiant si stabilizator al formulei.

 

H

Hydroxystearyl glucoside & hydroxystearyl alcohol

Este un emulsifiant cosmetic aprobat ECOCERT, derivat din uleiul de ricin si din trestia de zahar, ce ofera compozitiilor cosmetice o absorbtie excelenta, un efect de hidratare ce dureaza pana la 8 ore si o stabilitate sporita.

 

M

Methyl glucose sesquistearte

Este un ester de origine 100% naturala, PEG-free, obtinut din porumb sau sfecla de zahar, ce are rol emolient, dar si de a stabiliza emulsia (crema), prevenind separarea celor doua faze (apoasa si grasa).

Miere

Mierea folosita de Nuca Organic, este miere poliflora 100% naturala, recoltata din zone montane, cu pasuni virgine, netratate chimic.

Myristyl myristate

Este un compus de origine 100% vegetala, obtinut din ulei de cocos si ulei de palmier, care imbunatateste absorbtia principiilor active, matifiaza si ofera o senzatie placuta la aplicare.

 

N

Niacinamida

Niacinamida (vitamina B3) este benefica pentru pielea problematica, in caz de acnee, exces de sebum, roseata, hiperpigmentare, inflamatii. Intareste bariera naturala, imbunatateste aspectul, hidratarea si tonusul pielii.

 

O

Oxid de zinc

Este cunoscut pentru efectul antiseptic si de stimulare a vindecarii cutanate, benefic pentru ingrijirea pielii iritate, inclusiv pentru copii.

 

P

Parfum

Denumirea INCI de Parfum din produsele Nuca Organic reprezinta un melanj de fractiuni ale unor uleiuri esentiale, compusi si extracte vegetale aromatice cu proprietati antifungice si antibacteriene, 100% natural si hipoalergenic, formulat în acord cu recomandarile IFRA.

Potassium sorbate

Este un conservant cosmetic si alimentar, obtinut in mod natural din semintele de frasin de munte, ce confera compozitiilor protectie impotriva dezvoltarii microorganismelor.

Propanediol

Este un umectant si un bun emolient obtinut prin biofermentatie din porumb, folosit ca ingredient cosmetic si alimentar si pentru a spori eficienta conservantilor.

 

S

Sodium levulinate & sodium anisate

Este un ingredient 100% natural, obtinut din fenicul, ce are o activitate puternic bactericida si confera preparatelor cosmetice protectie impotriva dezvoltarii microbiene. Este utilizat in produsele cosmetice “fara conservanti” si in cosmeticele bio certificate.

Sucrose stearate

Este un ingredient 100% natural, obtinut din trestia de zahar, si este folosit pe scara larga atat in industria alimentara cat si in cea cosmetica. In cazul produselor pentru ingrijirea pielii, sucrose stearate are rol emolient, catifeland pielea, rol stabilizant al formulei precum are si abiliatea de a forma microemulsii care pot fi absorbite mai usor in piele.

 

U

Ulei de cocos

presat la rece, provenit din culturi ecologice

Uleiul de cocos este obtinut din nuca copacului Cocos Nucifera. Este cunoscut pentru proprietatile remarcabile pe care le are asupra pielii inca din secolul al XV lea. Este potrivit tuturor tipurilor de piele, are actiune nutritiva, calmanta, emolienta si contribuie la restabilirea barierei naturale a pielii.

Ulei de jojoba

presat la rece, provenit din culturi ecologice

Este obtinut din semintele arborelui de jojoba, iar structura sa chimica este foarte asemanatoare cu cea a sebumului uman, este foarte bine tolerat de toate tipurile de piele, inclusiv cele acneice. Are proprietati antiinflamatoare, antioxidante, emoliente, hidratante si regeneratoare.

Ulei de kukui

presat la rece, provenit din culturi ecologice

Uleiul de kukui este obtinut din nucile copacului de Kukui. Este un ulei complex ce penetreaza adanc pielea si in acelasi timp o lasa sa respire natural. Este potrivit tuturor tipurilor de ten si este non-comedogenic. Are actiune: hidratanta, antiinflamatoare, calmanta si antiinfectioasa

Ulei de masline

presat la rece, provenit din culturi ecologice

Este obtinut din fructele de maslin si este cunoscut inca din antichitate pentru multiplele sale proprietati. Este un bun emolient si nutritiv, un ulei foarte bland, fiind tolerat si de cele mai sensibile tipuri de piele, are proprietatea de a reduce iritatiile si roseata, calmand pielea.

Ulei de migdale dulci

presat la rece, provenit din culturi ecologice

Este provenit din semintele copacului de migdal si are calitati remarcabile cand vine vorba de protejarea pielii.  Ajuta la reducerea pierderii de apa de la nivelul pielii, este un redutabil emolient, previne daunele facute de expunerea la radiatii UV si inhiba dezvoltarea bacteriilor, fiind recomandat chiar si pielii sensibile.

Ulei esential de geraniu african

Este obtinut din florile de muscata Africana prin distilare cu vapori de apa si are un parfum floral, suav,  foarte apreciat. Datorita proprietatilor sale regeneratoare tonifiante, astringente si purifiante este folosit in cosmetica pentru tenul matur, acneic, gras, cu imperfectiuni, lipsit de tonus si elasticitate.

Ulei esential de lemongrass

Este un ulei obtinut din verbina de India sau iarba de lamaie. Cu aroma sa citrica ierboasa emana prospetime, este apreciat pentru proprietatile antiseptice, este bun tonifiant si dezodorizant, benefic pentru tenul gras.

Ulei esential de lime

Este un ulei produs din coaja de lime care are un miros ce imbina prospetimea notelor citrate cu cele dulci-amarui. În cosmetica este benefic pentru ingrijirea tenului gras, în tratamente de întretinere a siluetei sau pentru ingrijirea unghiilor. In aromaterapie este apreciat pentru efectul revigorant si tonic.

Ulei esential de smirna

Este obtinut prin distilare cu vapori de apa a rasinei uleioase de smirna, arbust ce traieste in Africa. Este o esenta pretioasa cu aroma reconfortanta, care se remarca prin proprietatile regenerante, cicatrizante, antiinfectioase si antiinflamatorii asupra pielii. Este recomandat tenului matur, problematic si acneic.

Unt de cacao

Untul de cacao este obtinut din boabele arborelui de cacao. Este o grasime vegetala extrem de stabila si bogata in numeroase principii active pretioase. Confera suplete, fermitate si elasticitate pielii,  previne si amelioreaza atat ridurile cat si vergeturile. Protejeaza pielea de factorii externi. Prezinta o biocompatibilitate remarcabila cu pielea, de aceea nu provoaca iritatii sau alergii si este potrivit si tenurilor sensibile.

Unt de shea

Untul de shea este obtinut din nucile arborelui de Shea, ce creste nativ in Africa. Are calitati  de necontestat cand vine vorba de piele, fiind un exceptional emolient si protector impotriva factorilor de mediu.  In acelasi timp stimuleaza refacerea pielii, o hraneste si reduce iritatiile si de aceea este recomandat si tenului sensibil, problematic.

 

V

Vitamina E naturala (tocopherol)

Are un efect puternic antioxidant, protector impotriva degenerarii cauzate de radicalii liberi, antiinflamator, regenerator. Este recomandat pentru ingrijirea pielii uscate, mature, deteriorate, pentru regenerare dupa expunerea la soare sau ca protectie impotriva factorilor de mediu.

http://www.nucaorganic.ro/

 

Advertisements