PROPRIETATILE ULEIULUI DE MASLINE

dsc_1730

Uleiul este obtinut din masline, fructele copacului Olea Europaea, care este originar din bazinul Mediteranean.

Proprietatile sale remarcabile sunt cunoscute de mai bine de 6000 de ani, fiind folosit atat in cosmetica cat si in alimentatie de catre grecii antici , egipteni si romani.

Pana in prezent au fost efectuate numeroase studii clinice, care demonstreaza eficienta acestui ulei in cazul diferitelor afectiuni dermatologice precum psoriazis sau dermatita atopica, reducand leziunile provocate de acestea si echilibrand sistemul natural de hidratare al pielii.

olivdeoil[1]

De asemena s-a observat ca are o actiune emolienta si nutritiva datorita compozitiei sale deosebite care cuprinde peste 200 de componente chimice ( acid oleic, acid linoleic, squalan, tocoferoli, flavonoide, fitosteroli, acid terpenic etc) si ca are rol antioxidant reducand actiunea nefasta a radicalilor liberi si a radiatiilor UV.

Este un ulei foarte bland, fiind tolerat si de cele mai sensibile tipuri de piele, de aceea este recomandat si copiilor si nou-nascutilor, el avand proprietatea de a reduce iritatiile si roseata, calmand pielea.

Potrivit pielii uscate, deteriorate, sensibile.
Actiune: hidratanta, emolienta, nutritiva, calmanta, usor antiinflamatoare.

cropped-sigla-nuca-portret1-e1540458198339.png

Nuca Organic foloseste in formulele sale doar ulei de masline presat la rece, provenit din culturi ecologice.

http://www.nucaorganic.ro/produse/pentru-corp/crema-hidratanta-pentru-corp-200ml

http://www.nucaorganic.ro/produse/sensibil/crema-protectoare-50ml

http://www.nucaorganic.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s