PROPRIETATILE ULEIULUI DE COCOS

Uleiul de cocos este obtinut din nuca copacului Cocos Nucifera, originar din regiunea India-Indonesia.

p1000545
Este cunoscut pentru proprietatile remarcabile pe care le are asupra pielii inca din secolul al XV lea, in prezent el fiind folosit pe scara larga in produsele pentru ingrijire personala.
Are o compozitie interesanta de acizi grasi precum acidul lauric (50%), myristic, palmitic, capric, dar si numerosi antioxidanti si vitamine.

th[2]

Datorita concetratiei sale mari de acid lauric s-a urmarit eficienta lui in combaterea bacteriei (P. Acnes) ce cauzeaza acneea si, astfel , in anul 2009 un studiu a demonstrat ca este mai eficient in tratarea leziunilor care apar in aceasta afectiune decat benzoyl peroxide (tratament medicamentos pentru acnee).
Numeroase alte cercetari arata ca uleiul de cocos imbunatateste simptomele dermatitei atopice, reducand inflamatia si pierderea de apa treansepidermic. Aceste proprietati fiindu-i atribuite datorita continutului bogat de acid feluric si compusi fenolici.

th[5]
S-a observat, deasemenea, ca are capacitatea de a bloca pana la 20% din actiunea radiatiilor UV si astfel protejeaza pielea impotriva efectelor negative ale soarelui.
In concluzie uleiul de cocos este miraculos pentru piele avand proprietati, emoliente, antiinflamatoare, regeneratoare si hidratante

 

Potrivit tuturor tipurilor de piele
Actiune: nutritiva, calmanta, emolienta, contribuie la restabilirea barierei hidrolipidice
cropped-sigla-nuca-portret1-e1540458198339.png

Produsele cosmetice Nuca Organic contin ulei de cocos provenit din culturi organice si  este presat la rece pentru a-si pastra toate proprietatile nealterate.

http://www.nucaorganic.ro/produse/pentru-corp/crema-hidratanta-pentru-corp-200ml

http://www.nucaorganic.ro/produse/sensibil/crema-protectoare-50ml