Adevarul despre cosmetice!

Cand esti obisnuit sa faci lucrurile asa cum le-ai facut dintotdeauna, este posibil sa nu intelegi de ce ai alege sa schimbi o anumita rutina.

Dar, odata ce descoperi beneficiile pentru sanatate aduse de folosirea produselor naturale de ingrijire a pielii, intelegi de ce ai dori sa adopti un nou stil de viata, natural cu produse pentru frumusete si sanatate, care iti ajuta pielea sa se simta si sa arate minunat.

Pielea reprezinta organul cel mai mare al corpului si actioneaza ca o bariera protectoare, o bariera care ne protejeaza organismul de multe efecte si substante nocive, insa ea nu este impenetrabila si de aceea trebuie sa fim foarte atenti la ce ne expunem pielea.

applying-body-body-lotion-286951

Daca folosim ingrediente periculoase pe piele, acestea vor fi absorbite si vor ajunge in cele din urma in corp, unde, in timp, se acumuleaza si pot provoca probleme de sanatate.

Trebuie sa luam în considerare toti potentialii iritanti care vin în contact cu pielea, si aici intra produsele de igiena personala cu încarcatura chimica, parfumuri, apa tratata, deodorant si lista poate continua la nesfarsit.

Daca am respecta o rutina organica de ingrijire a pielii si am utiliza cosmetice naturale, cu siguranta, ne vom simti si vom arata mai sanatosi ca niciodata!

Care este de fapt problema cu produsele standard de îngrijire a pielii?

Procesul de dezvoltare si punere pe piata a unui produs de ingrijire a pielii este „invaluit in mister”.

Cu totii credem ca exista reglementari si reguli ce trebuie respectate cu strictete atunci cand se fabrica aceste produse, insa nu este chiar asa!

Comisia Europeana, organizatia prin care se autorizeaza comercializarea produselor cosmetice pe teritoriul Uniunii Europene, nu trebuie sa aprobe ce ingrediente sa fie sau nu folosite în producerea cosmeticelor, ci doar sa notifice existenta acestor produse pe piata.

Dosarul de notificare al produsului cosmetic include informatii despre ingrediente, informatii care sunt furnizate de catre producatorii de ingrediente, si cateva teste de siguranta, care au legatura doar cu stabilitatea, conservabilitatea si aspectul produsului.

maxresdefault

Din pacate nu sunt solicitate obligatoriu si teste care sa demonstreze compatibilitatea cu pielea sau corpul uman.

Astfel, multe dintre ingrediente sunt considerate “sigure” si se regasesc in produsele traditionale de îngrijire a pielii, precum: ingredientele de origine petroliera, ftalatii, parabenii, etc.

Desi, in cele din urma, s-a observat ca aceste componente pot afectaechilibrul hormonal uman (sistemul endocrin), crescand riscul aparitiei cancerului si determinand probleme de reproducere, producatorii nu sunt obligati, deocamdata, sa ia in considerare aceste aspecte.

Cu cat ne expunem mai mult la astfel de produse, cu atat ne „otravim” organismul tot mai mult. Utilizarea produselor natural si organice pentru ingrijirea corpului reprezinta o baza fundamentala pentru a ne mentine în siguranta si sanatosi.

Cum ar trebui sa ne selectam produsele naturale de ingrijire a pielii?

În primul rand, trebuie doar sa avem rabdare, sa facem putina cercetare si cumparaturi inteligente. Astfel, putem gasi produse cu beneficii exceptionale, produse care sa ne ajute sa ne mentinem un corp curat si sa avem un stil de viata sanatos.

chuttersnap-146799-unsplash

Am adunat aici cateva sfaturi esentiale de care ar trebui sa tinem cont atunci cand achizitionam produse de ingrijire a pielii:

Să evitam produsele ce au în componenta substante chimice nocive, iritante sau conservanti sintetici agresivi:
– BHA (butylated hydroxyanisole) si BHT (butylated hydroxytoluen) – conservanti sintetici
– sodium borate (borax), boric acid, sodium perborate si perboric acid – conservant, emulsifiant, stabilizator
– Formaldehida si generatoare de Formaldehida – conservanti
– Polietilen Glycol (PEG) – emulsifiant
– oxybenzone – filtru solar UV
– hydroquinone – agent depigmentar
– triclosan – antibacterian folosit in deodorante, sapunuri si demachiante
– parabeni – conservanti
– Sodium Lauryl Sulfate & Sodium Laureth Sulfate (SLS)– sampoane, sapunuri, cosmetice pentru curatarea pielii
– Siloxani si Cyclomethicone (cyclotetrasiloxane, cyclopentasiloxane, cyclohexasiloxane) – imbunatatesc textura produsului
– Polytetrafluoroethylene (PTFE) sau Teflon – folosit in balsamuri pentru buze si crème antiage

Să alegem produse cu ingrediente naturale, organice, de la firme calificate și de încredere

• Sa alegem produse cosmetice pe care s-au efectuat teste dermatologice

• Să evităm substanțele care conțin OMG-uri (organisme modificate genetic)

• Să evităm produsele testate pe animale

Pe scurt, cel mai sigur mod de a avea o piele si un organism sanatos este de a apela la un producator certificat care ofera produse de încredere.

cropped-sigla-nuca-portret1-e1540458198339.png

Produsele pentru ingrijirea pielii formulate de Nuca Organic au ingrediente 100% de origine naturala, fara nici un strop sintetic, sunt testate dermatologic, nu contin OMG-uri si nu au fost testate pe animale.

http://www.nucaorganic.ro

 

 

 

Sursa: Dr. Edward Group, http://www.globalhealingcenter.com